Η Ιστορία

Το Αθηναϊκό Διαθλαστικό Laser λειτουργεί από το 1996. Ιδρύθηκε από τους χειρουργούς-οφθαλμιάτρους Χαράλαμπο Ευκαρπίδη και Στέφανο Οικονόμου (Βιογραφικό Σημείωμα κ. Οικονόμου , με τον τελευταίο σήμερα να διευθύνει το Αθηναϊκό Διαθλαστικό Laser.
Το Αθηναϊκό Διαθλαστικό Laser είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες που αναλαμβάνουν διαθλαστικές επεμβάσεις στην Ευρώπη. Διαθέτει υπερσύγχρονο και πλήρη ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για τη διενέργεια όλων των διαθλαστικών επεμβάσεων, καθώς και πλήρη εξοπλισμό για προεγχειρητικό και μετεγχειρητικό έλεγχο.
Αθηναϊκό Διαθλαστικό Κέντρο Laser
Στο Αθηναϊκό Διαθλαστικό Laser πραγματοποιείται επιτυχώς και σε καθημερινή βάση ο μεγαλύτερος αριθμός διαθλαστικών επεμβάσεων που γίνονται στη χώρα μας. Έχει πραγματοποιήσει από το 1996 επεμβάσεις διαθλαστικής χειρουργικής σε περισσότερους από 50.000 ασθενείς.
Στην επιτυχημένη πορεία των 20 ετών έχουν εγκατασταθεί στο Αθηναϊκό Διαθλαστικό Laser δεκατρία (13) excimer laser και πλήθος διαγνωστικών μηχανημάτων, γεγονός που έχει διασφαλίσει τη χρήση της κορυφαίας τεχνολογίας και του πιο σύγχρονου εξοπλισμού σε κάθε περίοδο, καθιστώντας μας τους πιο καινοτόμους στην ελληνική αγορά.
Σήμερα το Αθηναϊκό Διαθλαστικό Laser διαθέτει δύο (2) συστήματα excimer laser, τρία (3) συστήματα μηχανικού κερατότομου, ένα (1) σύστημα Femto Laser και ένα (1) σύστημα διασύνδεσης κολλαγόνου (cross-linking). Οι γιατροί έχουν μια μεγάλη γκάμα μηχανημάτων για  να επιλέξουν αυτό που ταιριάζει στους ίδιους, αλλά και στην ιδιαιτερότητα των περιστατικών, εξασφαλίζοντας έτσι την ικανοποίηση σε κάθε περίπτωση.
Αθηναϊκό Διαθλαστικό Κέντρο Laser - ISO 9001:2008

Πιστοποιημένο με το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2008 από το 2011 από την εταιρεία TUV Austria Hellas.

Έχει το μεγαλύτερο αριθμό συνεργατών χειρουργών οφθαλμιάτρων με υψηλή ειδίκευση στη διαθλαστική χειρουργική και πολυάριθμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με εξαιρετική τεχνογνωσία.
Ακόμη είναι ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά φυτώρια επιστημονικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας στο τομέα της διαθλαστικής χειρουργικής με συχνά εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στις τελευταίες εξελίξεις.

Εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις του Αθηναϊκού Διαθλαστικού Laser βρίσκονται στην οδό Κατεχάκη 74 στην Αθήνα.
Οι χώροι καλύπτουν 250 τετραγωνικά μέτρα για τα χειρουργεία, τις αίθουσες εξετάσεων, τις αίθουσες αναμονής, τους βοηθητικούς χώρους, την αίθουσα συνεδριάσεως των συνεργατών καθώς και αίθουσα επιστημονικών παρουσιάσεων.
ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Αθηναϊκό Διαθλαστικό Κέντρο Laser - SCHWIND_AMARIS_750S

Προσωπικό

Το νοσηλευτικό προσωπικό του Αθηναϊκού Διαθλαστικού Laser  έχει πολυετή  εμπειρία και εξαιρετική τεχνογνωσία με αποτέλεσμα να παρέχει στον ασθενή υψηλής ποιότητας ιατρική φροντίδα πριν και μετά την επέμβαση.
Στο προσωπικό του κέντρου περιλαμβάνονται application specialists οι οποίοι εποπτεύουν την ομαλή λειτουργία των laser, οπτικός, βοηθοί χειρουργείου και προσωπικό γραμματείας και υποδοχής των ασθενών.

Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες

Το Αθηναϊκό Διαθλαστικό Laser παρέχει συνεχή εκπαιδευτική και συμβουλευτική πληροφόρηση σε ασθενείς και οφθαλμιάτρους. Οργανώνει τακτικά εκπαιδευτικές συναντήσεις για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων στα θέματα της διαθλαστικής χειρουργικής.
Έχει πραγματοποιήσει σειρά Εκπαιδευτικών Ημερίδων Τεχνικής Διαθλαστικής Χειρουργικής, που απευθύνονται σε νέους / ειδικευόμενους οφθαλμιάτρους. Σκοπός των Εκπαιδευτικών Ημερίδων είναι η εξοικείωση των νέων οφθαλμιάτρων με την τεχνική της επέμβασης, μέσω πρακτικής εξάσκησης, καθώς και την παρουσίαση της σχετικής θεωρίας.

Συνεργασίες

Το Αθηναϊκό Διαθλαστικό Laser συνεργάζεται με ελληνικές και διεθνείς εταιρείες διαθλαστικής χειρουργικής και με επώνυμους Έλληνες και ξένους χειρουργούς της διαθλαστικής χειρουργικής.

Ημερίδες & Συνέδρια

Το Αθηναϊκό Διαθλαστικό Laser έχει οργανώσει επιτυχημένες ημερίδες πάνω σε σύγχρονα θέματα της Διαθλαστικής Χειρουργικής, με ομιλητές καταξιωμένους Έλληνες και ξένους χειρουργούς της διαθλαστικής χειρουργικής, αλλά και επιστημονικούς συνεργάτες ελληνικών και διεθνών εταιρειών διαθλαστικής χειρουργικής, φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες κατασκευής μηχανημάτων διαθλαστικής χειρουργικής.
Ακόμα, η παρουσία και συμμετοχή των συνεργατών του σε οφθαλμολογικά συνέδρια που λαμβάνουν χώρα ετησίως στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι συνεχής και καταξιωμένη.
Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ