Επεμβατικός Εξοπλισμός

Σχεδίαση και επιτυχής πραγματοποίηση της επέμβασης
Μετά τη διενέργεια πλήρους προεγχειρητικού ελέγχου, ακολουθεί για τους κατάλληλους υποψήφιους ο σχεδιασμός της επέμβασης με βάση τα δεδομένα που πρόεκυψαν από τον έλεγχο, τις ενδείξεις της εφαρμοζόμενης τεχνικής, τις τεχνολογικές δυνατότητες του διαθέσιμου excimer laser μηχανήματος και της τεχνογνωσίας του Αθηναϊκού Διαθλαστικού Laser.
Η επέμβαση πραγματοποιείται με προκαθορισμένους και ελεγχόμενους χειρουργικούς χειρισμούς και μετά από εφαρμογή καταλλήλων αλγόριθμων για την αφαίρεση του ιστού. Η μετεγχειρητική πορεία ελέγχεται συστηματικά και προσεκτικά. Τα αποτελέσματα στη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών είναι εξαιρετικά και πολύ σπάνια χρειάζονται διορθωτικές παρεμβάσεις σε δεύτερο χρόνο.
Οι προϋποθέσεις για τα άριστα αποτελέσματα δεν είναι μόνον η εξειδίκευση του ιατρικού και του βοηθητικού προσωπικού που ασχολείται με την φωτοδιαθλαστική χειρουργική, αλλά και ο καλύτερος δυνατός τεχνολογικός εξοπλισμός.

SCHWIND AMARIS 1050RS

Η εξελιγμένη πλατφόρμα διαθλαστικής χειρουργικής Schwind Eye Tech Solutions AMARIS 1050RS, με κορυφαία συχνότητα ακτινοβόλησης έως 1050Hz και ταχύτητα εξάχνωσης μόλις 1,3 δευτερόλεπτα ανά διοπτρία, διεκπεραιώνει κάθε διαθλαστική επέμβαση με κορυφαία ασφάλεια και ταχύτητα. Το excimer laser AMARIS διαθέτει 7D Eye Tracker για κορυφαία ιχνηλάτηση των σακκαδικών κινήσεων του οφθαλμού και προβλεπτική τεχνολογία υπολογισμού τοποθέτησης κάθε ξεχωριστής βολής!

Χάρη στη σύντομη διάρκεια της επέμβασης, ο ασθενής νιώθει πιο άνετα και πιο ασφαλής. Το μόνο που απαιτείται είναι να επικεντρωθεί στο ειδικό φως προσήλωσης.

Το στρώμα του κερατοειδούς παραμένει εκτεθειμένο για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, χαρακτηριστικό το οποίο εμποδίζει την αφυδάτωση του και επιταχύνει τη διαδικασία αναδόμησής του. Η διαδικασία είναι ήπια για τον ιστό, ακόμη και στις υψηλότερης ταχύτητας φωτοεξαχνώσεις.

Το νέο excimer laser προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας του AMARIS, όπως το αυτόματα ρυθμιζόμενο επίπεδο ενέργειας εξάχνωσης ιστού (AFLA- Automatic Fluence Level Adjustment) και του έξυπνου συστήματος θερμικού καταμερισμού (ITEC-Intelligent Thermal Effect Control). Το online σύστημα διεγχειρητικής παχυμετρίας εξασφαλίζει ελεγχόμενη φωτοεξάχνωση ενώ το λογισμικό Custom Ablation Manager (Schwind-CAM) επιτρέπει τη μελέτη, τον υπολογισμό, το σχεδιασμό και την εξατομίκευση της στρατηγικής κάθε επέμβασης.

ALCON  WAVELIGHT EX-500

Το Alcon Wavelight EX-500 έχει συχνότητα λειτουργίας που φτάνει στα 500Hz, έχοντας έτσι τη δυνατότητα αφαίρεσης μίας διοπτρίας σε 1,4 sec. Η δυνατότητα αυτή καθίσταται δυνατή λόγω του ενεργού πολυδιάστατου ιχνηλάτη (active eye-tracker), που ανιχνεύει τις κινήσεις του ματιού με ταχύτητα 1050 φορές το δευτερόλεπτο. Αυτός ο συνδυασμός μας παρέχει:
 • Εξαιρετική ακρίβεια αφαίρεσης
 • Μείωση αφυδάτωσης του κερατοειδή
Με την υποστήριξη του τοπογράφου Topolyzer Vario, μπορούμε να προβούμε σε εξατομικευμένες θεραπείες, με γνώμονα τις τοπογραφικές ιδιαιτερότητες του κάθε ματιού.

FEMTO-LDV Ζ8

Το μοναδικό FEMTO LDV Z8 του ελβετικού οίκου Ziemer Ophthalmic Systems, διαθέτει την υψηλότερη συχνότητα λειτουργίας στον τομέα του, η οποία σε συνδυασμό με τη χρήση χαμηλής ενέργειας ακτινοβόλησης προσφέρει επικαλυπτόμενες δέσμες laser διαχωρισμού ιστού προσφέροντας εξαιρετική ακρίβεια, ταχύτητα και ευκολία χρήσης.

Η παγκόσμια οφθαλμολογική κοινότητα το κατατάσσει στην κορυφή των Femotsecond laser, εξαιτίας της πολύπλευρης χρησιμότητάς του, το συμπαγές και μικρό του μέγεθος και την εξαιρετική πλατφόρμα λειτουργίας του, η οποία επιτρέπει την πραγματοποίηση μεγάλου εύρους επεμβάσεων διαθλαστικής χειρουργικής, καταρράκτη και κερατοειδή.

Με το FEMTO LDV Z8, οι ασθενείς μπορούν να παραμείνουν στο ίδιο κρεβάτι με αυτό του Excimer Laser, δεδομένου ότι το σύστημα μεταφοράς δέσμης του femtosecond laser είναι προσαρμοσμένο σε έναν ευέλικτο βραχίονα. Παράμετροι της επέμβασης, όπως η διάσταση του flap, ελέγχονται μέσω του εύχρηστου γραφικού περιβάλλοντος του ενσωματωμένου Η/Υ και ρυθμίζεται μέσω της οθόνης αφής υγρών κρυστάλλων “Touch LCD”. Μοναδική είναι και η φορητότητα του FEMTO LDV, καθώς το σύστημα μπορεί εύκολα να μεταφερθεί οπουδήποτε σε ένα mini van και σε λιγότερο από 1 ½ ώρα να είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει την επιθυμητή επέμβαση κερατοειδή.

Το FEMTO LDV Ζ8 μας δίνει τις παρακάτω δυνατότητες:

1. Διαθλαστική χειρουργική

 • Z-Lasik: Ο πιο εξελιγμένος τρόπος δημιουργίας flaps εξαιρετικής ακρίβειας, με ομοιογενές πάχος, χωρίς σημεία σύνδεσης (bridges) στην επιφάνεια της τομής και ομαλή επιφάνεια στρώματος. Προσφέρει αξεπέραστη άνεση στον ασθενή, μικρό χρόνο διαδικασίας και καθαρή όραση, ιδιαίτερα νυχτερινή, χωρίς halos πιο γρήγορα από κάθε άλλη τεχνολογία. Η χρήση χαμηλής ενέργειας προσφέρει ελάχιστο τραυματισμό του κερατοειδούς χωρίς καταστροφή των κυττάρων.
 • Ενδοκερατοειδικά ανοίγματα – Intrastromal pockets: Δυνατότητα εύκολης δημιουργίας ομαλών ανοιγμάτων με εύκολο τρόπο διάνοιξης για ένθεση ενδοκερατοειδικών φακών και δυνατότητα παρακολούθησης της επέμβασης με χρήση του ενδοεπεμβατικού OCT.
 • CLEAR – Lenticule application:
  Το FEMTO LDV Z8 υποστηρίζει και μία εξελιγμένη εφαρμογή για την αντιμετώπιση της μυωπίας και του αστιγματισμού με τη χρήση ενός μόνο laser.
  Με μία τέλεια επικέντρωση και εξελιγμένες δυνατότητες δημιουργίας και υποβοήθησης της αφαίρεσης του απαιτούμενου τμήματος του κερατοειδή, το ίδιο laser χρησιμοποιείται και για το διαχωρισμό του ιστού και για τη διόρθωση της αμετρωπίας.
  Η ανωτέρω λειτουργία υποβοηθάται σημαντικά από τη διεγχειρητική χρήση του ενσωματωμένου φασματικού τομογράφου (OCT) για το καλύτερο δυνατό σχεδιασμό της θεραπείας.

2. Επέμβαση καταρράκτη

 • Z-Cataract: Μοναδική χρήση χαμηλής ενέργειας για εύκολη και γρήγορη καψουλόρηξη και κατάτμηση του καταρρακτικού φακού χωρίς τη χρήση υπερήχων. Το Z8 μετακινείται εύκολα στην εκάστοτε αίθουσα και προσφέρει επίσης τη δυνατότητα σχεδιασμού και εξατομίκευσης κάθε επέμβασης με τη χρήση του ενσωματωμένου διεγχειρητικού OCT.

3. Θεραπευτικές επεμβάσεις

Δημιουργία εξατομικευμένων ενδοκερατοειδικών τούνελ για την εύκολη ένθεση ενδοκερατοειδικών δακτυλίων.

AVEDRO KXL Mosaic

Το τελευταίο απόκτημα του Αθηναϊκού Διαθλαστικού Laser και το πρώτο που εγκαταστάθηκε στην Ευρώπη είναι το Avedro KXL Mosaic. Το Mosaic μας επιτρέπει να κάνουμε ακριβή, τοπογραφικά καθοδηγούμενη, διασύνδεση κολλαγόνου, αυξάνοντας την ένταση της UVA ακτινοβολίας, μειώνοντας ταυτόχρονα τον χρόνο έκθεσης, διατηρώντας έτσι τη συνολική ενέργεια που πρέπει να δεχτεί το μάτι για τη διαδικασία της διασύνδεσης κολλαγόνου (accelarated cross-linking).
Αυτή η μοναδική τεχνολογία προσφέρει:
 • Μέγιστη δυνατή ενέργεια εξόδου
 • Ενεργό ιχνηλάτη κατά τη διάρκεια της ακτινοβόλησης (eye tracking)
 • Εξατομικευμένα μοτίβα θεραπειών, ανάλογα με τον ασθενή
Το Avedro KXL Mosaic μας παρέχει τη δυνατότητα εξατομικευμένης, εκτός της συμβατικής, διασύνδεσης κολλαγόνου για τη μεγαλύτερη δυνατή βελτίωση της όρασης του κερατοκωνικού ασθενή καθώς και της διόρθωσης χαμηλών αμετρωπιών  (1 έως 2,5 βαθμούς) χωρίς τομές και αφαίρεση ιστού.

HANSATOME MICROKERATOME

Αθηναϊκό Διαθλαστικό Laser HT motor
Yψηλής ακριβείας μικροκερατόμος  που μας δίνει την δυνατότητα δημιουργίας εξαιρετικής ακρίβειας κερατοειδικών Flaps (160μm, 180μm,200μm) για τη μέθοδο LASIK.

MICROKERATOME XP

Αθηναϊκό Διαθλαστικό Laser XP2
Η μετεξέλιξη του HANSATOME MICROKERATOME που μας δίνει την δυνατότητα δημιουργίας εξαιρετικής ακρίβειας κερατοειδικών Flaps (120μm, 140μm) για τη μέθοδο LASIK.